Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troszkę z tym roboty, ale się opłaca. Pyszne.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4002
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34235
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1740
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113665
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4002
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34235
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1740
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113665
Składniki
Z szynki odkrawam kawałki które mi się podobają mniej i zamrażam (będą na mięso mielone). Pozostałe mięso dzielę na plastry i rozbijam (jak na schabowe).
Każdy kawałek przyprawiam pieprzem i solą, następnie smaruję musztardą. Na musztardzie kładę kawałek boczku, słupek ogórka kiszonego oraz kawałki cebuli. (Cała długość mięsa powinna być obłożona).
Taki napełniony plaster zwijam w roladę i mocuję wykałaczkami. Smażę na rozgrzanym oleju aż się zarumienią, a następnie duszę do miękkości zalewając wodą. Na koniec sos który powstał przy duszeniu zaklepuję mąką.
Podaję z zestawem surówek. Szczególnie polecam ogórek kiszony lub kiszoną kapustę.