Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troszkę z tym roboty, ale się opłaca. Pyszne.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5352
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11780
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5070
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1333
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5352
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11780
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5070
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1333
Składniki
Z szynki odkrawam kawałki które mi się podobają mniej i zamrażam (będą na mięso mielone). Pozostałe mięso dzielę na plastry i rozbijam (jak na schabowe).
Każdy kawałek przyprawiam pieprzem i solą, następnie smaruję musztardą. Na musztardzie kładę kawałek boczku, słupek ogórka kiszonego oraz kawałki cebuli. (Cała długość mięsa powinna być obłożona).
Taki napełniony plaster zwijam w roladę i mocuję wykałaczkami. Smażę na rozgrzanym oleju aż się zarumienią, a następnie duszę do miękkości zalewając wodą. Na koniec sos który powstał przy duszeniu zaklepuję mąką.
Podaję z zestawem surówek. Szczególnie polecam ogórek kiszony lub kiszoną kapustę.