Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troszkę z tym roboty, ale się opłaca. Pyszne.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1529
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231924
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5036
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1529
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231924
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5036
Składniki
Z szynki odkrawam kawałki które mi się podobają mniej i zamrażam (będą na mięso mielone). Pozostałe mięso dzielę na plastry i rozbijam (jak na schabowe).
Każdy kawałek przyprawiam pieprzem i solą, następnie smaruję musztardą. Na musztardzie kładę kawałek boczku, słupek ogórka kiszonego oraz kawałki cebuli. (Cała długość mięsa powinna być obłożona).
Taki napełniony plaster zwijam w roladę i mocuję wykałaczkami. Smażę na rozgrzanym oleju aż się zarumienią, a następnie duszę do miękkości zalewając wodą. Na koniec sos który powstał przy duszeniu zaklepuję mąką.
Podaję z zestawem surówek. Szczególnie polecam ogórek kiszony lub kiszoną kapustę.