Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troszkę z tym roboty, ale się opłaca. Pyszne.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34725
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 184
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34725
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 184
Składniki
Z szynki odkrawam kawałki które mi się podobają mniej i zamrażam (będą na mięso mielone). Pozostałe mięso dzielę na plastry i rozbijam (jak na schabowe).
Każdy kawałek przyprawiam pieprzem i solą, następnie smaruję musztardą. Na musztardzie kładę kawałek boczku, słupek ogórka kiszonego oraz kawałki cebuli. (Cała długość mięsa powinna być obłożona).
Taki napełniony plaster zwijam w roladę i mocuję wykałaczkami. Smażę na rozgrzanym oleju aż się zarumienią, a następnie duszę do miękkości zalewając wodą. Na koniec sos który powstał przy duszeniu zaklepuję mąką.
Podaję z zestawem surówek. Szczególnie polecam ogórek kiszony lub kiszoną kapustę.