Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zrazy zawijane na zielonym posłaniu"
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 61
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 305
Polecam Wam dzisiaj brukselkę w innym wydaniu niż robiłam ostatnio. Wyszła py...
Odsłon: 1620
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 61
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 305
Polecam Wam dzisiaj brukselkę w innym wydaniu niż robiłam ostatnio. Wyszła py...
Odsłon: 1620
Składniki
Kapustę opłucz, potnij na kawałki. Pomidory oraz ser pokrój w kostkę. Plastry wołowiny mocno rozbij, posyp solą i pieprzem. Na mięsie rozłóż pomidory i ser. Zwiń. Roladki obwiąż sznureczkiem.
Cebule obierz, posiekaj. Boczek pokrój w słupki, wysmaż na chrupko. Zdejmij. Do brytfanki wlej olej, zeszklij na nim cebule, dodaj roladki. Szybko obsmaż je na dużym płomieniu. Potem podlej bulionem i duś ok. 80 minut.
Żaroodporną formę wyłóż kapustą. Na tym połóż roladki. Zalej je sosem z duszenia. Posyp boczkiem i zapiekaj 30 minut w temp. 175°C.Źródło: Naj