Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W niektórych regionach w Polsce na wigilijnym stole pojawia się zupa borówkowa. Jeśli lubisz dania na słodko, może przypaść ci do gustu. Można zaserwować ją z magiełkami. Przepis pochodzi z 530. odcinka programu "Ewa gotuje".
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3163
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 554
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2303
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3163
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 554
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2303
Składniki
W garnku zagotować litr wody. Wsypać rozmrożone borówki. Posłodzić do smaku i zagotować. Mąkę rozrobić w 100 ml zimnej wody. Do borówek wlać sok z cytryny. Zagęścić mąką.
Zupę podawać z makiełkami lub makaronem.