Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny,jednogarnkowy obiad.Bardzo sycaca potrawa,polecam!Zapraszam równiez na mój YouTube kanal Slodki Smak Pasji
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 470
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 251
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 470
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 251
Przepis dnia
Składniki
Rozpuszczamy maslo ,dodajemy mieso ,podsmazamy.Dodajemy pokrojona kielbase i boczek.Dodajemy cebule,czosnek.W tym czasie obieramy i kroimy w kostke reszte warzyw.Nastepnie dodajemy kartofle,por,marchewke,grzyby.Mieszamy poddusimy i dodajemy pokrojona papryke.Solimy pieprzymy,troche majeranku i galki muszkatolowej.Dusimy pod przykrywka.Nastepnie wlewamy bulion i gotujemy pod przykrywka na malym ogniu.Jak warzywa i miesa sa miekkie,to zageszczam zupe z 2 lyzkami maki,troche zimnej wody i 2 lyzki przecieru pomidorowego.Na koniec wrzucilam pokrojona cebule zielona ,mozna dodac pietruszki.
Podaje sie na goraco z chlebem z smalcem i kiszonym ogórkiem!SMACZNEGO!