Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka zupa zawsze jest pyszna i pożywna. Łazanki są dobrym dodatkiem.
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1007
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 176
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1007
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 176
Składniki
Makaron łazanki ugotować wg. przepisu na opakowaniu. Pozostawić na sicie. W garnku rozgrzać smalec. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek w kostkę. Smażyć na wolnym ogniu. Dodać pokrojone mięso i w dalszym ciągu dusić, mieszać. Jak mięso straci surowość dodać starte na tarce, na grubych oczkach marchewkę, pietruszkę i selera. Mieszać i dusić. Dodać pozbawiona gniazd nasiennych i pokrojone w kostkę papryki, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory. Dodać 1-1,5 litra gorącej, przegotowanej wody. Gotować na wolnym ogniu ok 20-25 min. Dodać pokrojone w kostkę kiszone ogórki, ketchup pikantny oraz zioła prowansalskie, paprykę mieloną, pieprz czarny świeżo mielony, cukier, sól do smaku i gotować jeszcze ok.10 min. Przed podaniem dodać do zupy makaron. Podać zupę z pokrojonym grubym szczypiorem. Smacznego.