Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna i smaczna zupa na obiad.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19807
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 476
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 459
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6869
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242576
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19807
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 476
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 459
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6869
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242576
Składniki
Wykonanie zasmażki: Stopić tłuszcz na patelni, wsypać mąkę, dokładnie rozprowadzić i przysmażyć na ciemnozłoty kolor. Gorącą masę zalać zimnym mlekiem lub wodą, stale mieszając do otrzymania gładkiej, jednolitej masy bez grudek. Następnie zagotować, rozprowadzić gorącą zupą, wymieszać i wlać do pozostałej zupy w garnku. Wykonanie: Grzyby namoczyć i ugotować do miękkości. Ziemniaki, włoszczyznę obrać i pokroić, zalać wodą i gotować z dodatkiem soli. Pod koniec gotowania dodać grzyby wraz z wywarem, zaciągnąć przygotowana zasmażką, chwilę podgotować, po czym zdjąć z ognia. Posypać zieleniną i podawać.