Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna i smaczna zupa na obiad.
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 5783
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 335
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 553
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 742
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1171
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 5783
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 335
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 553
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 742
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1171
Składniki
Wykonanie zasmażki: Stopić tłuszcz na patelni, wsypać mąkę, dokładnie rozprowadzić i przysmażyć na ciemnozłoty kolor. Gorącą masę zalać zimnym mlekiem lub wodą, stale mieszając do otrzymania gładkiej, jednolitej masy bez grudek. Następnie zagotować, rozprowadzić gorącą zupą, wymieszać i wlać do pozostałej zupy w garnku. Wykonanie: Grzyby namoczyć i ugotować do miękkości. Ziemniaki, włoszczyznę obrać i pokroić, zalać wodą i gotować z dodatkiem soli. Pod koniec gotowania dodać grzyby wraz z wywarem, zaciągnąć przygotowana zasmażką, chwilę podgotować, po czym zdjąć z ognia. Posypać zieleniną i podawać.