Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna domowa zupa z kiszona kapusta na zasmażce zapraszam jak robię
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8214
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 436
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8214
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 436
Składniki
Kości gotuje w 3 litrach wody z sola i kistkami i zielem angielskim do miękkości. Kiszoną kapustę płuczę z nadmiaru kwasu i soli zimna wodą gdy mamy długie włókna kapustę kroje drobniej wrzucam na wywar z kościami i gotuje do mieliści nie daje warzyw bo kapusta je zakwasi i będą sie długo gotować .
Ziemniaki ,marchew i seler obieram kroje w kostkę cebule na 4 części warzywa wrzucam do garnka gdy kapusta jest już miękka gotuje warzywa do miękkości następnie daje ulubiony zestaw przypraw ,przecier pomidorowy ,fasole z puszki osaczoną z wody gotuję 10 minut .
Na patelni rozgrzewam olej wsypuje 2 łyżki maki i intensywnie mieszając robię zasmażkę następnie wlewam do patelni trochę płynu z zupy mieszam ma być konsystencja gęstej śmietany i wlewam całość do garnka z zupa mieszając by nie b było grudek czaplość gotuje jeszcze 5 minut i zupa gotowa podaje gorąca ale odgrzewana kolejnego dnia również jest pyszna polecam a po dokładne wykonanie zapraszam na film .Smacznego