Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żurek Wielkanocny mojej Babci.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112835
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 120
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 272
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 385
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 672
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112835
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 120
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 272
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 385
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 672
Składniki
Wykonanie: Ugotować wywar z cebuli, listka laurowego, ziela angielskiego, pieprzu i czosnku.- następnie przecedzić. Zsiadłe mleko dokładnie rozbełtać z mąką na jednolitą zawiesinę z częścią gorącego wywaru. Dodać do reszty wywaru i mieszając zagotować. Kiełbasę zalać niewielką ilością wody i gotować przez 25 minut. Po czym gorący wywar z kiełbasy dodać do wywaru wcześniej przygotowanego. Chwilę podgotować, podprawić śmietaną (lecz nie zagotować), posypać posiekanym szczypiorkiem i podawać z ugotowaną białą kiełbasą.