Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żurek Wielkanocny mojej Babci.
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 530
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75335
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1600
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 530
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75335
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1600
Składniki
Wykonanie: Ugotować wywar z cebuli, listka laurowego, ziela angielskiego, pieprzu i czosnku.- następnie przecedzić. Zsiadłe mleko dokładnie rozbełtać z mąką na jednolitą zawiesinę z częścią gorącego wywaru. Dodać do reszty wywaru i mieszając zagotować. Kiełbasę zalać niewielką ilością wody i gotować przez 25 minut. Po czym gorący wywar z kiełbasy dodać do wywaru wcześniej przygotowanego. Chwilę podgotować, podprawić śmietaną (lecz nie zagotować), posypać posiekanym szczypiorkiem i podawać z ugotowaną białą kiełbasą.