Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żurek Wielkanocny mojej Babci.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 563
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11417
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13485
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2743
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 563
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11417
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13485
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2743
Składniki
Wykonanie: Ugotować wywar z cebuli, listka laurowego, ziela angielskiego, pieprzu i czosnku.- następnie przecedzić. Zsiadłe mleko dokładnie rozbełtać z mąką na jednolitą zawiesinę z częścią gorącego wywaru. Dodać do reszty wywaru i mieszając zagotować. Kiełbasę zalać niewielką ilością wody i gotować przez 25 minut. Po czym gorący wywar z kiełbasy dodać do wywaru wcześniej przygotowanego. Chwilę podgotować, podprawić śmietaną (lecz nie zagotować), posypać posiekanym szczypiorkiem i podawać z ugotowaną białą kiełbasą.