Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 235 Ocena: 7290
Dodano: 07.11.2010
Odsłon: 60614
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Do wody wrzuciłam marchew, pietruszkę, posiekaną cebulę, selera, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, czosnek, nać selera, listek pora, kiełbasę, 2 kostki rosołowe i gotowałam ok godzinę. Po tym czasie wlałam zakwas żurkowy, oczywiście kupiony. Po 5 minutach zabieliłam śmietaną.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

tolada51 23 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
To raczej koncept, nie przepis... Brak podanych ilości...0 Kto głosował? | Odpowiedz

Paulla 08 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
Ja osobiście bardzo lubię żurek z fasolą ''Jaś'' ale z jakiem też jest niczego sobie pozdrawiam :)23 Kto głosował? | Odpowiedz

wioleta333 08 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
pyszna zupka mniammm ...23 Kto głosował? | Odpowiedz

renka 07 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
Lubię żurek, jutro będzie na obiad -)23 Kto głosował? | Odpowiedz

madziak 07 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
Jedna z moich ulubionych zup, polecam do gotującej zupy dodać łyżkę chrzanu. pysznosci :)23 Kto głosował? | Odpowiedz