Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, nie wymagający dużego nakładu pracy.
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 772
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 6989
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8620
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 287
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 772
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 6989
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8620
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 287
Składniki
Smalec lub olej rozgrzewamy na patelni, wrzucamy na to porwane kawałki chleba. Smażymy, aż się zrumienią, dodajemy posiekany czosnek i kminek i jeszcze chwilę smażymy. Odstawiamy z ognia.
Żurki przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, dodajemy do tego podsmażony chleb i natkę pietruszki i gotujemy około 20 minut. Pod koniec przyprawiamy solą i pieprzem. Żurek można zmiksować, będzie miał gładką konsystencję.
Podajemy z jajkiem na twardo lub w wydrążonym chlebie lub bułce, udekorowane natką. Smacznego!!!