Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 8155
Dodano: 18.06.2010
Odsłon: 10857
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Smalec lub olej rozgrzewamy na patelni, wrzucamy na to porwane kawałki chleba. Smażymy, aż się zrumienią, dodajemy posiekany czosnek i kminek i jeszcze chwilę smażymy. Odstawiamy z ognia.
Żurki przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, dodajemy do tego podsmażony chleb i natkę pietruszki i gotujemy około 20 minut. Pod koniec przyprawiamy solą i pieprzem. Żurek można zmiksować, będzie miał gładką konsystencję.
Podajemy z jajkiem na twardo lub w wydrążonym chlebie lub bułce, udekorowane natką. Smacznego!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Ania_O 23 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
ciekawy pomysł z tym chlebkiem... wypróbuję na pewno9 Kto głosował? | Odpowiedz