Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, nie wymagający dużego nakładu pracy.
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3341
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 1945
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 599
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 51
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3341
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 1945
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 599
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 51
Składniki
Smalec lub olej rozgrzewamy na patelni, wrzucamy na to porwane kawałki chleba. Smażymy, aż się zrumienią, dodajemy posiekany czosnek i kminek i jeszcze chwilę smażymy. Odstawiamy z ognia.
Żurki przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, dodajemy do tego podsmażony chleb i natkę pietruszki i gotujemy około 20 minut. Pod koniec przyprawiamy solą i pieprzem. Żurek można zmiksować, będzie miał gładką konsystencję.
Podajemy z jajkiem na twardo lub w wydrążonym chlebie lub bułce, udekorowane natką. Smacznego!!!