Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwykłe danie w niezwykły sposób :)
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 574
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11646
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13491
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2747
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 574
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11646
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13491
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2747
Składniki
Surową parówkę kroimy w krążki i do każdego kawałka wbijamy surowy makaron przeciągając parówkę na środek. W dużym garnku zagotowujemy wodę z solą i olejem, gdy zacznie wrzeć wrzucamy delikatnie makaron z parówką i doprowadzamy do wrzenia, gotujemy 2 minuty, zdejmujemy z ognia, przykrywamy i pozostawiamy na 10 – 15 minut aż makaron zmięknie. Podajemy z ulubionym sosem np. Słodko-kwaśnym.