Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te wafle kajmakowe to coś pysznego. Znikają z talerza w tempie błyskawicznym. Niestety są niebezpieczne, bo można je jeść bez opamiętania. Myślę, że każdy zna ten wspaniały smak, ale może nie każdy robił je samodzielnie w domu, do czego dzisiejszym wpisem zachęcam. Mało roboty, wspaniały efekt. Doskonała, szybka propozycja na domówkę i nie tylko. Żeby ułatwić i przyspieszyć sobie pracę kupujemy gotową masę krówkową.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11996
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 135
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8813
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155466
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1192
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11996
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 135
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8813
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155466
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1192
Składniki
Masło ucieramy mikserem na puszystą masę
Do masła dodajemy po łyżce gotowej masy krówkowej i dalej miksujemy, aż do wyczerpania kajmaku
Masą przekładamy wafle
Przełożonego andruta owijamy w folię spożywczą, dociskamy czymś ciężkim np drewnianą deską i wkładamy na kilka godzin do lodówki
Andruta kroimy w prostokąty lub romby