Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babeczki z serkiem ricotta i czereśniami"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12044
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 142
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8853
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155510
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1203
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12044
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 142
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8853
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155510
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1203
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna.
Mąkę przesiej, połącz z proszkiem do pieczenia. Do miski włóż masło serek ricottę i cukier, utrzyj na puszystą masę. Dodawaj po jednym jajku, dalej ucierając. Dodaj aromat waniliowy i mleko, wymieszaj. Dodaj mąkę, dokładnie wymieszaj. Masą napełnij foremki do babeczek wyłożone papierowymi papilotkami.
Do każdej z babeczek włóż po jednej umytej i osuszonej czereśni z ogonkiem (możesz je wydrylować). Babeczki piecz około 20 minut w temp. 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie