Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 689
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 689
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i cukier waniliowy i dalej ucierać. Następnie dodać żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia a na końcu olej i zmiksować.
Ciasto podzielić na dwie części. Większą część wylać na blachę a do mniejszej dodać kajmak i zmiksować. Wyłożyć na ciasto białe.
Piec w 150 stopniach do tak zwanego suchego patyczka. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.