Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11864
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 109
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8530
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155328
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1158
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11864
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 109
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8530
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155328
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1158
Składniki
Ciasto:margaryne rozpuścic(musi byc letnia),jajka ubic z cukrem pudrem dodac mąke ,proszeki letnią margaryne-wszystko zmiksowac.Piec 40 minut w temp.180C Krem:Smietane,cukier,cukier waniliowy podgrzewac na małym ogniu-nie gotowac! 2 łyżki żelatyny namoczyc w połowie szklanki mleka poczekac az napęcznieje.Śmietane zestawic z ognia i dodac namoczoną zelatyne.Wymieszac i zostawic do ostygnięcia. Galaretke przygotowac według przepisu.Ciasto nasączyc,wyłożyc tężejący krem,następnie poukładac truskawki i zalac tężejącą galaretką.Wstawic do lodówki .Smacznego!