Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciastka francuskie"
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 22
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7217
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154887
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1055
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 493
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 22
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7217
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154887
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1055
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 493
Składniki
Zagnieć ciasta maślanego, schłodź. Zgnieć ciasto kluskowego, schłodź. Rozwałkuj je w prostokąt, połóż na nim ciasto maślane i cienko rozwałkuj. Złóż w kopertę, schłodź i znów rozwałkuj. Powtórz czynność 4 razy.
Rozwałkuj ciasto, potnij na kwadraty. Ułóż połówkę śliwki, posyp cukrem waniliowym, zlep brzegi. Piecz 15 min w temp. 180°C.
Porcje 10, 90 min, Cena 0,90 zł, Kalorie 350 kcal
<strong>Katarzyna Dzierżęga z Rzeszowa</strong>Źródło: Takie jest życie