Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
są pyszne, a czas przygotowania podany jest bez pieczenia i przetrzymywania w gorącym piekarniku.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 51
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 282
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 51
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 282
Składniki
Ciastka-Kasztanki owsiane. 2 łyżki kakao ,3 łyżki masła 1/2 szklanki cukru,2 olejki rumowe , 6 łyżek wody - wszystko wymieszać i zagotować , po zagotowaniu dodać płatki owsiane / 2szlanki / ,wcześniej lekko podprażone na suchej patelni i zmielone w maszynce do mięsa , wszystko wymieszać. poczekać jak wystygnie ,formować niewielkie kulki z zimnej masy , ułożyć na blasze , piec w temp ok.100 0C ok. 60 min, po tym czasie wyłączyć piekarnik ,zostawić w gorącym piekarniku kasztanki nawet na długo . Jeżeli pieczemy wieczorem można zostawić na noc