Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"ciastko" na zimno, bardzo dobre na gorące letnie dni :) moim młodszym siostrom bardzo smakuje :)
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 51
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 282
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 51
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 282
Składniki
każda galaretkę zalewamy niepełną szklanką wody( wrzątku :) ) najlepiej jak są one różnych kolorów. jak widzimy że powoli gęstnieją galaretki każdą oddzielnie miksujemy z serkiem homogenizowanym i wlewamy do tortownicy i wstawiamy do lodówki do zastygnięcia do każdej warstwy dodajemy owoce i rodzynki, jeśli warstwa zastyga wlewamy kolejną galaretkę z serkiem im więcej kolorów galaretek tym "ciasto" jest ładniejsze :):) do każdej warstwy możemy dodać wiórki, lub na samą górę ważne jest by osoce były miękkie żeby ciasto dobrze się kroiło :)