Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11541
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 69
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7932
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155067
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1103
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11541
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 69
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7932
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155067
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1103
Składniki
Gotuj puszkę mleka w garnku z wodą przez 2 godziny. Następnie przygotuj masę budyniową. Zagotuj masło z cukrem wraz z 2 szklankami mleka. Dodaj do niej zmiksowaną osobno masę z mąki pszennej, ziemniaczanej, jajek oraz mleka i mieszaj.
Ubij schłodzoną kremówkę na sztywno z cukrem pudrem. Stopniowo dolewaj żelatynę rozpuszczoną w ciepłej wodzie.
Wyłóż formę herbatnikami i posmaruj masą kajmakową. Rozłóż znów herbatniki, a na nie krem budyniowy. Ciasto zwieńcz bitą śmietaną i posypką ze startej gorzkiej czekolady.
Czas przygotowania: 60 minut, dla 4 osób.
<strong>Paulina Krajewska www.justmydelicious.com</strong>Źródło: Olivia