Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasto cappuccino na biszkoptach.Biszkopty przełożone kremem i polane polewą kakaową.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Składniki
Foremkę do ciasta wykładamy papierem do pieczenia.Na spód kładziemy biszkopty i polewamy je-nasączamy zimną kawą lub cappuccino. Następnie żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szklanki gorącej wody i odstawiamy do przestygnięcia.Żółtka ubijamy z cukrem na puszystą masę .Masło ucieramy osobno i dodajemy do niego ubite żółtkai ubijamy.Nastepnie dodajemy serek homogenizowany ,mleko w proszku a na koniec ostygniętą żelatynę. Masę wykładamy na biszkopty i na górę kładziemy następną warstwę biszkoptów,które także nasączamy kawą. Teraz czas na przygotowanie polewy.W rondelku zagotowujemy mleko,dosypujemy cukier puder.Dodajemy pokrojone masło.Gdy masło się rozpuści ściągamy z ognia i dodajemy kakao.Mieszamy dokładnie żeby nie było grudek. Ciasto polewamy gotową polewą i wkładamy ciasto do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. SMACZNEGO!!!