Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Slodziutkie, pyszniutkie ciasto. Mozna przechowywac przez dlugi czas w lodowce, przed podaniem podgrzewamy w mikrofalowce, dodajemy kulke lodow waniliowych i bita smietane...Pysznosci!
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Składniki
500 g ciemnej czekolady i 500 g masla rozpuszczamy na parze.
Pozostale 450g czekolady i 210 g masla rowniez rozpuszczamy na parze, ale z dodatkiem miodu. To bedzie nasza polewa do ciasta.
Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy rozpuszczona czekolade z maslem(ale bez miodu!!!).Szybko ucieramy, gdy powstanie jednolita masa dodajemy make.Ucieramy okolo 5 minut.
Przygotowujemy okragla blache, na jej spod dajemy papier do pieczenia, smarujemy maslem lub spryskujemy oliwa.Wlewamy ciasto i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 40 min.
Gdy ciasto wystygnie polewamy je nasza polewa, odstawiamy zeby polewa zastygla. Ciasto podajemy podgrzane, najlepiej z bita smietana i lodami :)))