Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny przekładaniec orzechowo-biszkoptowy przekładany kremem z masy krówkowej
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 676
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 75
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 676
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 75
Składniki
BISZKOPT:Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier a następnie resztę składników. Wylewamy na formę wyłożoną pergaminem. Pieczemy 20 min. w 180 stopniach.
CIASTO ORZECHOWE: Ubijamy białka na sztywną pianę, dodajemy cukier, następnie za pomocą łyżki łączymy z resztą składników. Rozkładamy na blaszce wyłożonej pergaminem. Pieczemy 20 min.
KREM KRÓWKOWY:Margarynę ucieramy, dodajemy po trochu masę krówkową, ucieramy na jednolitą masę dodając spirytus dla podkreślenia smaku.
POLEWA KAKAOWA:Rozpuszczamy margarynę z mlekiem, dodajemy kakao i cukier, mieszamy do rozpuszczenia składników
POSYPKA ORZECHOWA: Margarynę rozpuszczamy, dodajemy posiekane orzechy i cukier – podsmażamy na patelni na złoty kolor, mieszamy z miodem.
WYKONANIE CIASTA: Ciasto orzechowe nasączamy, smarujemy dżemem a następnie kremem krówkowych, nakładamy biszkopt nasączony herbatą, polewamy polewą, posypujemy orzechami.