Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam ciasta na zimno bez pieczenia, zwłaszcza w lecie. Ostatnio koleżanka poczęstowała mnie ciastem z kaszy manny. Nie mogłam uwierzyć, że może ono być tak smaczne. Serdecznie polecam
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Składniki
Galaretki rozpuszczamy w ok 800 ml wody i pozostawiamy do ostygnięcia. Herbatniki wykładamy na spodzie tortownicy. Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy cukry, dodajemy masło i czekoladę oraz wsypujemy kaszę mannę (w ten sposób nie powstaną grudki). Całość zagotowujemy co chwilę mieszając, aż do momentu gdy nasza kasza zgęstnieje. Jeszcze gorącą kaszę wylewamy na herbatniki.
Truskawki myjemy i umieszczamy głęboko w ciepłym kremie z kaszy. Czekamy aż całość ostygnie. W momencie kiedy nasza galaretka zacznie tężeć wylewamy ją na wierzch ciasta i wkładamy do lodówki, czekamy aż zastygnie. Smacznego:)