Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto pomarańczowe z czekoladą"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11538
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 68
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7923
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155061
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1103
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11538
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 68
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7923
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155061
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1103
Składniki
Ciasto: mąkę przesiej, połącz z cukrem pudrem, proszkiem i czekoladą. Dodaj jajko, masło i skórkę z pomarańczy. Zag nieć. Ciasto chłodź 30 minut. Wyłóż spód i brzegi formy. Cienko posmaruj dżemem.
Masa: jajka utrzyj z cukrem. Dodaj skórkę i na zmianę mąki i śmietanę. Wymieszaj, dodaj aromat. Wlej na ciasto. Ułóż plasterki pomarańczy. Piecz 45 minut w temp. 180°C.
<strong>Czas przygotowania 75 min., ilość porcji 8, cena za porcję 1,60 zł.
Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie