Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trzy bit- to kolejna odsłona tego ciasta, każda jest smaczna i ładnie się prezentuje na talerzykach. Polecam ją.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12038
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 142
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8850
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155505
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1203
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12038
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 142
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8850
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155505
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1203
Składniki
Biszkopt: Do białek wsypujemy cukier i ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy żółtka, mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Mieszamy i pieczemy na dużej foremce do 15 minut. Warstwa śmietankowa: Śmietanki ubijamy. Galaretki rozpuszczamy w ¾ szklankach wrzątku, gdy będą tężeć mieszamy je z ubitą śmietanką. Masa z kajmakiem: Masło ucieramy dokładnie. Dodajemy porcjami kajmak ciągle miksując. Przełożenie ciasta: Biszkopt- 1/3 śmietankowej masy- herbatniki- większa część masy z kajmakiem- herbatniki- pozostała masa z kajmakiem- masa śmietankowa- dekorujemy startą czekoladą.