Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i proste ciasto na jesienne popołudnia. Smakuje z wszystkimi owocami. Mam jeszcze zapas papierówek w lodówce, który trzeba wykorzystać. Oczywiście można wziać inne jabłka, albo śliwki. Ciasto piekę w dużej prostokątnej foremce, albo dwóch małych.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11592
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 72
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8017
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155095
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1110
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11592
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 72
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8017
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155095
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1110
Składniki
1. Jabłka umyć, oczyścić, pokroić na kawałki i pokropić sokiem z cytryny żeby nie ciemniały. Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na pianę. Jajka dodawać pojedynczo i dobrze ubić.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodawać do ubitych jajek ciągle mieszając. Na koniec dodać gęstą śmietanę i cynamon, zamieszać. Ewentualnie dodać odrobinę rumu.
Foremkę wysmarować tłuszczem. Wyłożyć ciasto i wyrównać. Kawałki jabłek poukładać na powierzchni ciasta. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni dobrą godzine lub trochę dłużej( zależy od piecyka). Przed podaniem można posypać cukrem pudrem. Podawać z bitą śmietaną lub lodami. Smacznego!