Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Czereśniowa zapiekanka"
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 14
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7050
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154853
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1048
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 478
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 14
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7050
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154853
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1048
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 478
Składniki
Migdały upraż na patelni bez tłuszczu i ostudź. Czereśnie umyj i wydryluj. Bułki pokrój w kostkę i namocz w mleku. Cukier utrzyj z masłem. Oddziel żółtka i wymieszaj ze sobą. Białka ubij z odrobiną soli. Wymieszaj wszystko z migdałami, bułkami i skórką z cytryny.
Żaroodporne naczynie posmaruj tłuszczem i posyp tartą bułką. Układaj warstwowo ciasto i czereśnie. Włóż na 45 minut do piekarnika na 175 st. C. 5 minut przed końcem wyjmij ciasto, posyp cukrem i 50 g masła.
Czas przygotowania: 75 minut 602 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień