Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efektowny i pyszny deser. Przepis znalazłam na mojepysznosci.blox.pl z tym że pomarańcze zastąpiłam brzoskwiniami z puszki, bo moja 2-miesięczna córeczka nie może jeszcze jeść cytrusów:)
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12032
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 141
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8847
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155500
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1203
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12032
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 141
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8847
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155500
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1203
Składniki
Żurawinę wsypać do małego garnka, zalać wodą i zagotować. Ostudzić, wlać syrop spod brzoskwiń. Odstawić na godzinę. Po tym czasie odcedzić. Soku nie wylewać.
Biały ser zmiksować z jogurtem i cukrem blenderem na bardzo gładką masę. Kremówkę ubić na sztywno i delikatnie wymieszać z serem
Do szklanek wkładać dobrze nasączone w soku biszkopty, żurawinę i masę serową. Na ostatnią warstwę żurawiny położyć pokrojone w plasterki brzoskwinie. Przykryć masą serową. Dekorować wedle uznania. Wstawić do lodówki na ok.2 godziny.