Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karnawał to czas smażenia faworków. Faworki z tego przepisu są delikatne i kruche, przepis pochodzi ze starego zeszytu babci.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11706
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 88
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8223
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155191
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1134
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11706
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 88
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8223
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155191
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1134
Składniki
Mąkę razem z proszkiem przesiać na stolnicę. Żółta wymieszać z solą i śmietaną. Zarobić ciasto, dodać ocet lub spirytus. Zagnieść ciasto, następnie ubić wałkiem kilka minut.
Ciasto rozwałkować, kroić na paski , nacinać w środku, i przeciągnąć jeden koniec przez nacięty środek. W głębokim garnku rozgrzać tłuszcz. Faworki smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Odsączyć na ręczniku papierowym. Posypać cukrem pudrem i cukrem waniliowym.