Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, zdrowy biszkopt pełnoziarnisty
Tortownica 18cm, papier do pieczenia
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11711
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 88
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8239
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155195
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1136
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11711
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 88
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8239
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155195
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1136
Składniki
Tortownicę 18 cm wyścielić papierem do pieczenia, a piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Do masy cały czas ubijając dodaj cukier trzcinowy i zmiksuj tylko do połączenia się składników. Nie przerywając ubijania do masy dodaj żółtka, proszek do pieczenia oraz mąkę. Zmiksuj do połączenia się składników.
Na wyścieloną papierem do pieczenia tortownicę przelej masę i połóż na masie w różnych miejscach borówkę amerykańską.
Piecz ciasto 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po tym czasie ciasto wyjmij z piekarnika i zrzuć mocno z wysokości, żeby nie opadło. Przestudź, pokrój na kawałki i poczęstuje siebie oraz gości:)