Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zapraszam na mój blog i YouTube kanal Slodki Smak Pasji po wiecej inspiracji!
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 37
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 55
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 284
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 37
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 55
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 284
Składniki
Puszke mleczka wkladamy do garnka i cala zalewamy woda. Mozemy zdjac wczesniej etykiete. Nastepnie doprowadzamy do wrzenia i na malym ogniu gotujemy przez ok.2,5 godz. Podczas gotowania puszka musi byc caly czas pokryta woda,jesli wody wyparuje to dolewamy.Po 2,5 godz.odstawiamy na bok do calkowitego ostygniecia. Nastepnie wyciagamy puszke i wody i gotowe. Kajmak jest gotowy do uzycia lub mozemy go przechowywac w suchym miejscu,data spozycia jest taka sama jak mleczka skondensowanego.