Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
polecam na deser, obowiązkowo schłodzona...
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11731
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 90
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8265
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155208
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1137
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11731
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 90
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8265
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155208
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1137
Składniki
Wodę zagotować z margaryną, wsypać mąkę i energicznie mieszać do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Pozostawić do ostygnięcia. Następnie do chłodnej mady wbijać kolejno jajka, dodać proszek do pieczenia i całość miksować na najwyższych obrotach przez ok minut. Piekarnik nagrzać do 200stC. Ciasto przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia formę i wstawić do nagrzanego piekarnika, piec około 30 minut. Upieczone ciasto wyjmujemy i studzimy. KREM: Z mleka odlać pół szklanki - rozmieszać w nim budyń, resztę mleka zagotować z cukrem. Zestawić z ognia, wlać mleko z budyniowym proszkiem, wymieszać, postawić ponownie na ogniu przez parę chwil cały czas mieszając. Przelać do miski i odstawić do wystygnięcia Przestudzony budyń zmiksować z masłem. Ciasto przekroić na pół. Krem wyłożyć na pierwszą część i przykryć pozostałym ciastem, posypać cukrem pudrem.