Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kieszonki z ciasta francuskiego z konfiturą"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11700
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 87
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8207
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155182
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1130
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11700
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 87
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8207
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155182
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1130
Składniki
Twaróg miksujemy z żółtkiem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
Ciasto francuskie wałkujemy na grubość 1/2 cm i dzielimy na prostokąty jednakowej wielkości. Na środku każdego prostokąta kładziemy łyżkę marmolady lub twarogu. Rożki ciasta smarujemy rozmieszanym jajkiem i sklejamy z sobą wszystkie cztery, lub tylko dwa przeciwległe rogi (jak na zdjęciu powyżej).
Kieszonki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy jajkiem. Pieczemy w temperaturze 200oC około 20 minut (do przyrumienienia). Kiedy wystygną, prószymy cukrem pudrem.Źródło: Rewia