Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kokosanki z marmoladą"
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 14
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7054
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154854
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1048
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 478
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 14
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7054
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154854
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1048
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 478
Składniki
Miękkie masło przełóż do miseczki. Dosyp cukier i cukier waniliowy. Utrzyj. Kiedy masa maślana będzie puszysta i jasnokremowa, wbij jajko. Ucieraj dalej, aż wszystkie dobrze się połączą.
Mąkę przesiej razem z proszkiem do pieczenia. Wiórki drobno zmiel w młynku do kawy. Sypkie dodaj do ucieranej masy. Zagnieć ciasto. Uformuj z niego kulę. Zawiń ją w folię. Włóż do lodówki na godzinę.
Potem z ciasta uformuj małe kuleczki. Lekko spłaszcz je. Zrób wgłębienia. Nałóż porcje marmolady. Ciastka ułóż na blasze posmarowanej masłem. Piecz 20 minut w temp. 180oC. Oprósz cukrem pudrem.Źródło: Naj