Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kokosowa napoleonka"
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 33
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7346
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154908
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1062
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 511
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 33
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7346
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154908
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1062
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 511
Składniki
Płaty francuskiego ciasta rozmroź w pokojowej temperaturze. Pokrój na 5 kawałków. Każdy cienko rozwałkuj. Ułóż na blasze wyłożonej pergaminem. Placki posmaruj jajkiem roztrzepanym z 4 łyżkami mleka. Posyp wiórkami kokosowymi, by tworzyły równomierną warstwę. Piecz po około 25 minut w temperaturze 200 st. Odstaw do wystudzenia.
Zwykłe mleko zagotuj. Mleczko kokosowe wymieszaj mikserem z cukrem, jajkami oraz mąką pszenną i ziemniaczaną. Wlej do wrzącego mleka. Gotuj, cięgle energicznie mieszając, aż krem zgęstnieje. Placki przełóż jeszcze ciepłym kremem. Napoleonkę od razu pokrój na porcje.Źródło: Tina