Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krajanka z ziarnami"
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 42
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7496
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154931
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1070
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 521
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 42
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7496
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154931
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1070
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 521
Składniki
Masło posiekaj z mąką, dodaj pozostałe i zagnieć ciasto. Schłodź, potem wyłóż na blachę. Nakłuj ciasto widelcem i posmaruj dżemem.
Mleko podgrzewaj z masą krówkową, aż powstanie gładka masa. Ziarna zrumień na suchej patelni, wsyp do masy, wymieszaj. Wyłóż na ciasto. Piecz 40 min w temp. 180°C.
Rozpuść czekoladę ze śmietaną. Ciasto pokrój na kwadraciki. Bok ciasteczka zanurzaj w polewie. Odstaw, by czekolada zastygła.
<strong>Jadwiga Smolińska z Koronowa</strong>Źródło: Takie jest życie