Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny lekki mus czekoladowy to doskonały, niedrogi i prosty w przygotowaniu deser. Smacznego! ;)
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11711
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 88
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8239
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155195
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1136
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11711
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 88
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8239
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155195
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1136
Składniki
Oba rodzaje czekolady dobrze schładzam w lodówce. Po wyjęciu trę na tarce. Do utartej czekolady wsypuję cukier waniliowy.
Margarynę rozpuszczam na parze, dodaję utartą czekoladę wymieszaną z cukrem waniliowym. Przez cały czas dokładnie mieszam. Kiedy wszystkie składniki połączą się na jednolita masę, odstawiam do ostygnięcia.
Przestudzoną masę mieszam z żółtkami jajek. Dodaję ubitą na sztywna pianę z białek. Całość delikatnie mieszam.
Mus przekładam do pucharów i wstawiam do lodówki na godzinę. Przed podaniem pucharki dekoruję bibułkowymi parasolkami i listkami mięty.