Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Krówka w płatkach migdałowych"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 58
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 66
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 303
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 58
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 66
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 303
Składniki
Przepis przysłała Marzenna Przeorska z Warszawy
<strong>Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,20 zł.</strong>
Ciasto: jajka zmiksuj z cukrem. Dodaj mąkę i sodę, delikatnie połącz. Wlej do formy. Piecz 25 minut w temp. 180°C. Ostudź, przekrój na dwa placki. Kawę zbożową zaparz w pół szklanki wrzątku. Nasącz placki.
Krem: budyń ugotuj na mleku. Ostudź, zmiksuj z miękką margaryną. Kremem przełóż placki. Polewę krówkową przygotuj wg instrukcji. Polej ciasto. Posyp płatkami migdałowymi. Wstaw do lodówki na 2 godziny.Źródło: Chwila dla Ciebie