Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11638
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 84
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8115
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155133
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1124
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11638
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 84
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8115
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155133
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1124
Składniki
Jajka wbij do małego rondelka, wsyp biały cukier. Naczynie wstaw do dużego garnka z gorącą wodą (na małym gazie). Ubijaj do chwili, aż powstanie puszysta biała masa, a cukier się całkowicie rozpuści. Wyjmij rondelek z gorącej wody i nie przerywając ubijania, ostudź masę. Śliwki opłucz, osusz, usuń pestki i zmiksuj.
Śmietanę ubij na sztywno z cukrem trzcinowym. Do zimnej masy jajecznej włóż mus śliwkowy i wymieszaj. Połącz z ubitą śmietaną. Przełóż przygotowaną masę do maszynki do lodów i włącz ją na 30 minut. Wstaw potem do zamrażarki na 4 godziny.
Porcje 6, : 85 min, Cena: 1,60 zł Kalorie: 280Źródło: Bella Relaks