Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezglutenowe, szybkie, bez pieczenia, a do tego bardzo smaczne :)
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12019
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 139
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8835
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155489
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1197
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12019
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 139
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8835
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155489
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1197
Składniki
Spód: W malakserze zmiksować daktyle, orzechy, sól i syrop klonowy. Okrągłą tortownicę (o średnicy 24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia (sam spód). Przełożyć masę z malaksera do tortownicy i rozprowadzić go po całej powierzchni. Można lekko uklepać. Wstawić do lodówki na ok. godzinę.
Krem: Z dobrze schłodzonego mleka kokosowego wybrać gęstą część (około pół puszki) i przełożyć do misy. Pozostałą część (wodę kokosową) można wykorzystać innego dania (na przykład do jaglanki, curry itp.) Do mleka kokosowego dodać mascarpone, cukier puder i cukier wanilinowy. Ubijać przez około 1 minutę (masa powinna zwiększyć objętość oraz stać się puszysta i sztywna). Na koniec dodać śmietan-fix'y i dokładnie zmiksować.
Wykończenie: Masę wyłożyć na schłodzone dno tarty, wyłożyć od góry gęsto malinami i wstawić do lodówki do stężenia.