Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Baghrir, marokańskie naleśniki z dziurkami
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
W misce łączymy drożdże z wodą i cukrem. Dodajemy mąkę, kaszę i sól. Dokładnie mieszamy, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 2 godziny. Przed smażeniem jeszcze raz ją mieszamy.
Patelnię smarujemy olejem i nakładamy porcję masy. Poruszamy patelnią, aby przykryć cały spód. Smażymy na małym ogniu około 3 minut, tylko z jednej strony. Kiedy cały wierzch naleśnika się zetnie, zdejmujemy z patelni.
Twaróg, cukier puder, wanilie i śmietanę rozgniatamy widelcem. Naleśniki smarujemy nadzieniem serowym. Składamy dowolnie.