Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Muffiny z kremem waniliowym"
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 12
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7020
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154849
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1048
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 476
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 12
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7020
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154849
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1048
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 476
Składniki
Ciasto: białka ubij na sztywno. Żółtka ubij z cukrem, dodając na przemian mąkę z proszkiem do pieczenia, olej, szampan i aromat waniliowy. Dodaj pianę, delikatnie wymieszaj.
Nadzienie: żółtka utrzyj z cukrem. Dodaj obydwie mąki, aromat waniliowy i na koniec wino, wymieszaj. Mleko zagotuj. Zdejmij z ognia, wlej masę żółtkową, gotuj, cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje. Ugotowany budyń podziel na pół. Ostudź. Masło utrzyj, dodając stopniowo połowę budyniu.
Po ok. półtorej łyżki ciasta włóż do foremek do babeczek. Ułóż łyżeczkę budyniu, przykryj łyżką ciasta. Piecz ok. 25 min w 180°C. Ostudź. Babeczki udekoruj kremem maślanym i kawałkami ananasa.
Czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie