Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mus z mrożonych truskawek"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11645
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 84
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8128
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155144
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1126
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11645
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 84
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8128
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155144
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1126
Składniki
Kilka ładnych truskawek zostawiamy do dekoracji. Resztę miksujemy.
Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuszczamy w 2 łyżkach wrzątku, wlewamy do masy truskawkowej, starannie mieszamy. Łączymy z ubitą śmietaną.
Kiedy masa zacznie gęstnieć, przekładamy ją do szprycy lub rękawa cukierniczego i wyciskamy delikatnie do pucharków.
Deser wstawiamy do lodówki na godzinę. Przed podaniem dekorujemy mus według uznania, np. listkami świeżej mięty, połówkami truskawek, czekoladowymi ozdobami cukierniczymi itp.
Czas przygotowania: 50 minut. Cena jednej porcji około: 1,30 zł
Wartość odżywcza 1 porcji: 260 kcal, Białko: 8,7 g, Tłuszcz: 17 g, Węglowodany: 74 gŹródło: Rewia