Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas na truskawki
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 689
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 689
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Składniki
Wymieszać mleko, jaja ,mąkę i sól. Z przygotowanego ciasta usmażyć naleśniki.
Truskawki umyć, wrzucić do rondla, podlać 5 łyżkami wody, dodać cukry i dusić około 10 minut. Gdy truskawki zmiękną dodać galaretkę, dokładnie wymieszać i odstawić do wystygnięcia.
Czekoladę rozpuscić w kąpieli wodnej, masę truskawkową rozsmarować na naleśnikać, złożyć w trójkąty i polać roztopioną czekoladą. Smacznego.