Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto z nas nie lubi naleśników, chyba każdy je uwielbia. Dzisiaj przygotowałam właśnie takie naleśnikowe szaszłyki z owocami. Dla dzieci jak i dla dorosłych.
patyczki do szaszłyków, nóż, mikser, patelnia do naleśników,
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 229
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 229
Składniki
Składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie zmiksować na gładką, jednolitą masę. Odstawić na 20 - 30 minut. Na patelni roztopić odrobinę masła, wlać porcję ciasta ,rozlać po całej patelni i smażyć cienkie naleśniki z obu stron. Dowolne owoce umyć osuszyć. Banany obrać ze skóry i pokroić w grubsze plastry. Ciepłe naleśniki posmarować nutellą i zwinąć w rulon, następnie pokroić w 1,5 cm plastry. Na patyczki do szaszłyków nadziewać kolejno winogrono ciemne, naleśnik, banan winogrono jasne i tak do końca patyczka. Część naleśników posmarować serkiem waniliowym i zrobić tak samo jak z nutellą. Rada; Szaszłyki zaczynać od owocu i kończyć na owocu.
Przygotowanie szaszłyków.