Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w wykonaniu, chrupiące oponki na tłusty czwartek.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
Ze wszystkich składników zagniatamy ciasto, powinno być gładkie i elastyczne. Rozwałkowujemy je na grubość 1cm, dużą szklanką wykrawamy krążki, a kieliszkiem w środku krążków dziurki. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor aż "urosną" oponki. Osączamy na ręczniku, posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!!!