Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12121
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 154
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8916
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155562
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1220
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12121
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 154
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8916
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155562
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1220
Składniki
Czekoladę posiekaj. Dodaj do madery, umieść w gorącej kąpieli i mieszając rozpuść. Zdejmij z ognia i stale mieszając dodawaj po trochu masła. Mieszaj, aż powstanie jednolita gładka masa. 2. Do masy włóż żółtka i stale mieszając dokładaj po porcji piure kasztanowego. 3. Ubij sztywną pianę z białek. Dodaj około 1 łyżkę piany do masy czekoladowej. Wymieszaj, a potem stopniowo dodawaj resztę białka, po każdej porcji delikatnie lecz dokładnie całość mieszając. 4. Gotową masę przełóż do małych kokilek. Wstaw do lodówki na około 2 godziny. Deser podawaj z czubatą łyżką gęstej śmietany lub bitej śmietany. Udekoruj wiórka