Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Owocowy pudding"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11986
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 134
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8789
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155456
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1188
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11986
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 134
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8789
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155456
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1188
Składniki
W garnku rozpuść masło, wsyp ryż, dwa rodzaje cukru i skórkę z pomarańczy. Wymieszaj. Wlej 4 łyżki wody i trochę mleka. Gotuj, mieszając. Gdy ryż wchłonie mleko, dolej kolejną małą porcję. Czynność powtarzaj do czasu, aż ryż zrobi się gęsty i miękki. Ostudź. Jajka roztrzep i dodaj do ryżu.
Masę wyłóż na posmarowaną masłem i posypaną bułką tartą okrągłą formę. Piecz 30 minut w temperaturze 190°C. Po wyjęciu ostudź.
Maliny wsyp do garnka, dodaj cukier i kilka minut podgrzewaj. Następnie przetrzyj je przez sitko, by pozbyć się ziarenek.
Pudding pokrój na kawałki, udekoruj cząstkami pomarańczy i polej sokiem malinowym. Możesz go zastąpić zagęszczonym sokiem.
<strong>Joanna Machynia z Gorlic</strong>Źródło: Super TV