Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na święta zjeżdża się cała rodzina? W takim razie będzie ci potrzebny przepis na piernik na dużą blachę! Pysznego ciasta starczy dla każdego członka rodziny, a i znajdą się dodatkowe porcje na dokładki.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11618
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 79
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8074
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155117
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1120
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11618
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 79
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8074
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155117
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1120
Składniki
Masło utrzyj z cukrem i dodawaj po jednym żółtku cały czas ucierając. Dodawaj porcjami miód i mąkę wymieszaną z przyprawą, sodą, kakao i śmietaną. Na koniec dodaj ubite na sztywną pianę białka i delikatnie wymieszaj z ciastem.
Przelej wszystko na dużą blachę. Piecz w temp. 165 stopni przez godzinę do tzw. suchego patyczka. Ostudź ciasto i przełóż powidłami i dżemem. Rozpuść czekoladę z masłem i polej polewą piernik. Poczekaj aż ostygnie. Piernik na dużą blachę gotowy!