Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są smaczne i robi się je szybko i przyjemnie:))
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 172
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 133
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 788
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 426
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1227
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 172
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 133
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 788
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 426
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1227
Składniki
Jabłka obrać, pokroić na kawałki. Wszystkie składniki ciasta wyrobic , jak na pierogi. Musi być miękkie. Rozwałkować, wyciąć krążki, nakładać po kawałku jabłka i sklejać, jak pierożki. Można posmarować rozmąconym jajkiem i posypać cukrem.Piec na złoty kolor w tem. 170 st. ok.35min. Można też polać pierożki polewą(po upieczeniu): 1/4 kostki masła-rozpuścić, dodać tyle cukru pudru, żeby powstała masa i dodać aromat pomarańczowy.Polewamy i czekamy, aż zastygnie-super! Smacznego. .